Orgelbespeling door Jonathan Kooman

25-aug-2018

Zomerorgelbespeling 25 augustus 2018

Andrieskerk Amerongen, 16:00 uur

Traditiegetrouw bent u ook dit jaar weer van harte welkom bij de vrij toegankelijke zomer orgelbespelingen in de Andrieskerk. Vanwege de geplande herinrichting van de monumentale kerk kunt u dit jaar slechts  drie keer een orgel concertje bijwonen (op de zaterdagen 18 en 25 augustus en 1 september).

Aanvangstijd 16.00 uur; de toegang is gratis.

Loop gerust eens even naar binnen en geniet van de mooie klanken van het fraaie Bätz-Witte orgel uit 1862.

Graag tot binnenkort

Programma:

Johann Gottfried Walther (1684-1748)

1. Partita “Jesu, meine Freude” (10 variaties) – LV2

Abraham van den Kerckhoven (ca. 1618-1701)

1. Fantasia

Johann Christoph Kellner (1736-1803)

1. Fantasia in g-moll

Leon Boëllmann (1862-1897)

1. Uit ‘Deuxième Suite pour Orgue’ – Opus 27
  • Prélude Pastoral
  • Final-Marche

CV

Jonathan Kooman studeerde hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Conservatorium in Tilburg. Hoofdvaklessen ontving hij van Bram Beekman en Henco de Berg. Hij behaalde zijn Bachelor- en Masterdiploma’s. Tijdens en na zijn studie volgde hij ook interpretatielessen en masterclasses bij onder andere Bernard Bartelink, Peter van Dijk, Ben van Oosten, Ad van Sleuwen en Bas de Vroome.

Jonathan is organist van de St. Maartenskerk te Tiel. Daarnaast speelt hij tijdens kerkdiensten in Wageningen en Soest. In de Hooglandse Kerk van Leiden was hij de afgelopen twee jaar ad interim organist. Jonathan is vaste begeleider van het Tiels Vocaal Ensemble. Daarnaast begeleidt hij regelmatig andere koren en solisten en speelt solo orgelconcerten, zowel in binnen- als buitenland. Zo gaf hij concerten in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.