Orgelbespeling door Kees Alblas

24-aug-2019

Zomerorgelbespeling 24 augustus 2019

Andrieskerk Amerongen, 16:00 uur

Traditiegetrouw bent u ook dit jaar weer van harte welkom bij de vrij toegankelijke zomer orgelbespelingen in de Andrieskerk. Aanvangstijd 16.00 uur; de toegang is gratis.

Loop gerust eens even naar binnen en geniet van de mooie klanken van het fraaie Bätz-Witte orgel uit 1862.

Graag tot binnenkort!

Volgt zsm

CV Kees Alblas

Kees Alblas (1980) begon zijn muzikale ontdekkingsreis op achtjarige leeftijd bij dhr. Zoeteweij te Rotterdam. Hij zette die voort bij Geert Bierling in de Rotterdamse Pelgrimvaderskerk en combineerde dat later enkele jaren met muziektheoretische vakken aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en een cursus contrapunt via de Schumann Akademie te Zwolle. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste aanstelling als kerkorganist.

Zijn spel werd bekroond met eerste prijzen op het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis (2000, 2001 en 2004), het SGO Orgelconcours (in 2010 in Leens)  en het eenmalige Orgelconcours Sliedrecht (2002). In 2017 behoorde hij tot de prijswinnaars van het Piet van Egmond Transcriptieconcours in Maassluis.  Hij publiceerde bladmuziek, waaronder een compositie voor koor, fluit en orgel over vijf coupletten van het lied ‘Zou ik niet van harte zingen’ (Lied 903) (Uitg. Proza Musica).