Orgelbespeling door Willem Hörmann

3-aug-2019
16:00 - 17:00

Ook deze zomer wordt op zaterdagmiddagen in de maanden juli en augustus het fraaie en historische Bätz-Witte orgel bespeeld door diverse toonaangevende organisten uit de regio en daarbuiten.

Op 3 augustus zal het concert door Willem Hörmann gegeven worden. De toegang van de concerten is gratis! Aanvang 16.00 uur.

Volgt zsm

CV WILLEM HORMANN

Willem Hörmann (‘s-Hertogenbosch 1953) studeerde af in vijf richtingen waaronder kerkorgel en piano. Als organist is hij verbonden aan de St. Cathrienkerk te ‘s-Hertogenbosch; daarnaast is hij organist in de H. Hartkerk te Vught, de Sacramentskerk te Middelrode en de SOW-Gemeente te Berlicum.

Buiten zijn werk als docent toetsinstrumenten geeft hij orgelconcerten en werkte hij mee aan diverse uitvoeringen met koren en opname’s voor radio, tv en cd. De afgelopen jaren bespeelde hij tijdens concerten meer dan 60 orgels in binnen- en buitenland (New York, Washington DC, en San Francisco in de VS, Israël, Frankrijk, Duitsland, België en Luxemburg). Dit jaar is hij te beluisteren in Toronto (Canada), Jena en Gera (Duitsland), Kortrijk (België) en diverse plaatsen in heel Nederland.

Op zijn repertoire staan de meeste grote werken van J.S. Bach, symfonieën van Widor, Dupré en Vierne,  grote werken van Olivier Messiaen, César Franck, Franz Liszt, J.P. Sweelinck, eigen werken en improvisaties. Regelmatig voert hij hedendaagse werken uit van componisten die hij heeft horen spelen zoals Naji Hakim en Thierry Escaich; ook laat hij regelmatig werken horen van Brabantse componisten uit de 20ste eeuw zoals Louis Toebosch, Antoon Maessen en Jos van Amelsvoort.
Op veel concerten die hij samen met vooraanstaande koren gaf stonden omvangrijke werken op het programma, waaronder werken voor twee koren en twee orgels; ook begeleidde hij tal van solisten.

Hij zette zich in voor de Brabantse Orgelfederatie, en jarenlang voor de besturen van de Stichting Orgelkring “Hendrik Niehoff”, de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, en is actief als bestuurslid van de Vrienden van het Smitsorgel Sint Lambertuskerk Rosmalen, de Orgelkring Sint Cathrien en de Stichting Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch.

Voor informatie over zijn concerten, repertoire, cd’s en bespeelde orgels: www.willemhormann.nl
Op Youtube zijn tientallen opnames van hem te vinden.