vrijdag 24 februari: Utrechts Conservatorium Celloklas

0.0017.50

Share

Beschrijving

Vrijdag 24 februari – De menselijke stem

De Menselijke Stem van de Cello” is een bijzonder, intensief en inspirerend project waar aan alle cello leerlingen meedoen. De Israëlische/Nederlandse celliste Timora Rosler speelt en leidt de verschillende cello ensembles. De cellostudenten leren de repertoire van verschillende en veelzijdige componisten (zoals Villa Lobos, Popper, Klengel en Phillip Glas) kennen, die speciaal voor cello ensembles prachtige werken gecomponeerd hebben. 

More is more!

Toen aan het eind van de barok de Italiaanse familie van de viola da braccio plaatsnam op de troon van het Europese muziekleven, had deze instrumentenfamilie reeds een lange ontwikkeling doorgemaakt. De familie had tevens nog een lange ontwikkeling voor de boeg. In de romantiek waren drie leden van deze familie absoluut dominant: de viool (sopraan), de altviool (de alt) en de cello (de tenor). De contrabas sloot aan via een andere familielijn, de lijn van de viola da gamba. Vanzelfsprekend kregen al deze instrumenten een centrale plaats in de belangrijkste ensembles die in deze periode furore maakten.

De cello ontwikkelde zich in de romantiek tot de belangrijke lage melodische strijker. Zijn diepe sonore toon in combinatie met lyrische eigenschappen in de hogere regionen, maakten de cello tot een geliefd solo-instrument en vaste verschijning in de kamermuziek. Van hieruit was het maar een kleine stap om de eigenschappen van meerdere cello’s te bundelen en te versterken. Leidende gedachte hierbij was: hoe meer cello’s hoe meer vreugd! More is more!   

Datum en tijd

Vrijdag 23 februari; aanvang 20.00 uur

Locatie

Andrieskerk
Hof 16
3958 CE Amerongen

Bezoekersinformatie

Het concert begint om 20.00 uur in de Andrieskerk, Hof 16 te Amerongen. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

De plaatsen in de kerk zijn vrij.

In de toegangsprijs is inbegrepen een glas na afloop.

Concertadministratie

concerten@andrieskerk.nl