zaterdagmiddag 24 augustus – Peter Neeteson op orgel en vleugel

3958 CE Amerongen

Bezoekersinformatie

Peter Neeteson, orgel/piano...

Peter kwam uit een muzikale familie. Zijn moeder zong in diverse koren en zij kreeg orgelles op een piano! En zo moeder, zo zoon... Peter speelt al vanaf zijn 7e jaar piano en kreeg 2 jaar later privé pianoles in zijn geboorteplaats Delft, zong in profane en kerk(kinder-)koren en was al heel jong reserve organist in diverse kerken in Delft. Peter heeft in zijn studententijd een muziekfestival gewonnen, het Wagenings Cabaret begeleid en met het Wagenings Studentenorkest pianosolo gespeeld. Hij heeft privé pianoles gehad van een conservatoriumleraar (Amsterdam) en kort kerkorgel les aan het Conservatorium in Utrecht.
Peter speelt klassiek en populair, van psalm tot blues (ook gespeeld in een bluesband). Hij is ook jarenlang, samen met de bekende Nederlandse pianisten Cor Bakker en Laurens van Rooijen jurylid geweest bij pianoconcoursen in Den Haag. Peter is kerkorganist in diverse kerken. Hij speelde tijdens vele concerten met koren, solisten en orkest in diverse kerken en in Vredenburg (Utrecht).

De muziek is voor Peter een (uit de hand gelopen) hobby. De combinatie van business met muziek ervaart hij als uiterst kostbaar. In 2013 is Peter met zijn werk gestopt en heeft hij van zijn vakantiehuis in Javea (Spanje) zijn hoofdverblijf gemaakt. Zijn vleugel en een digitaal 3-manuaals kerkorgel completeren de muziekkamer. Peter organiseert hier 6 keer per jaar in de weekends als www.momentosdemusica.es concerten binnenshuis (max. 60 gasten) en in de tuin (max. 80 gasten), steeds met catering en meet & greet. De formule slaat enorm aan vanwege de exclusieve en ontspannen ambiance. Gerenommeerde pianisten als Daniel Wayenberg en de nog jonge Martin Oei hebben hier diverse malen geconcerteerd, evenals diverse Nederlandse en Spaanse kamermuziekensembles. Peter is lid van het organistencollectief van de Nederlandse Protestantse Kerk Nederland in Benidorm en Denia. Sinds najaar 2022 is Peter ook dirigent van het gemengd koor van de Nederlands Vlaamse club in Moraira.

Concertadministratie

concerten@andrieskerk.nl